Zeneca Dampt!
Belevenissen van een e-roker
...En een setje

Dat weekeinde dacht ik er af en toe aan. Op zondag gingen we met het gezin naar de verjaardag van mijn moeder in Egmond aan Zee. Af en toe sneakte ik naar buiten om een sigaret te roken. Hoe zou dat gaan dat met zo'n e-sigaret? Ik werd erg nieuwsgierig.

Op maandag na de middag liep ik bij Ben naar binnen. Hij had mijn setje. Twee batterijen, twee verstuivers, vijf mondstukjes die ook als tankje fungeren, en een oplader. In een mooi doosje. Alles van het merk "evaporo.de". Drie flesjes vloeistof erbij: twee keer coffee en een keer whisky. We hadden allebei geen tijd om er even mee te klooien, dus ik nam het setje mee naar mijn werkplek. Daar laadde ik de batterijen op en keek ik eens goed wat ik nou precies had. Ik voelde me erg opgelaten. Kamergenoot Evert zag me klooien, voelde mijn ongemak en lachte me vrolijk uit. Terecht, dacht ik.

's Avonds moest ik naar Dordrecht voor een conferentie de volgende dag. Ik wilde mijn e-sigaret meenemen en probeerde hem thuis aan de praat te krijgen. Dat lukte niet. Ik had weinig tijd en zat dom te friemelen met het tankje en het flesje vloeistof. ik knoeide enorm: overal vloeistof en een penetrante koffiekucht. Uiteindelijk kreeg ik het tankje gevuld. Ik stopte het in de atomizer en schroefde de batterij erop. Geen sjoege. En geen tijd. Ik vloekte, pakte het hele handeltje weer in en stapte chagarijnig in de auto op weg naar Dordrecht. Onderweg kocht ik twee pakjes blauwe Pall Mall. Twee keer €6,30. Auw. Ik besloot woensdag dan maar even hulp te vragen bij Henk of Ben.

Op woensdag liep ik naar Ben toe met het hele setje. Die vulde een tankje met coffee-liquid, stopte hem in de atomizer en kreeg hem aan de praat. Ik nam een hijs en merkte dat ik bijna niet durfde te inhaleren. Ik liep naar het rookhok, nam een paar voorzichtige trekjes en stak een Pall Mall op. Lekker, maar ik werd er niet vrolijk van. Wat was ik aan het doen? Een ingewikkeld apparaat kopen om geen sigaretten meer te hoeven kopen? Of om minder sigaretten te gaan roken? Het voelde heel raar om aan de e-sigaret te lurken: een hele cleane en pure manier om je nicotineverslaving in stand te houden. Dat voelde raar. Meer raar dan doorgaan met sigaretten roken. En dat is natuurlijk ook heel raar, want de e-sigaret geeft je dan wel je shot nicotine en een 'rookmomentje', maar niet de kankerverwekkende shit van gewone sigaretten. Een hoop raar, nietwaar?

Reacties

Pagina<789
black and yellow floral dress eliza j floral dress nordstrom red floral dress pinterest floral maxi dress debenhams floral dresses for short waisted women long sleeve yellow floral dress tommy hilfiger cap sleeve floral print dress http://www.postmatespro.com/tommy-hilfiger-cap-sleeve-floral-print-dress-dressh
sheadore op 17-06-2019 02:24
Pagina<789
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Artikelen